Dags för förändring

Jag har i hela mitt vuxna liv varit intresserad av hälsa och tyckt mig levt rätt hälsosam och mått bra. Nånstans skedde en förändring och min livsenergin började kännas låg och mitt kraftfulla jag nästan försvann. För för fyra år sedan gick min högra hamstrings-muskel av. Nån sa till mig att det kanske inte var så konstigt, men det lyssnade jag inte på. Muskeln läkte jättefint, men till och från fick jag ont i benet och höften var stel, vilket främst märkets på yogamattan. Förra våren nämnde jag mina problem för en kundaliniyogalärare, tillika shaman och fick till svar – Höger sida, det är för mig den sidan som vill framåt, kanske känner du dig begränsad. Det var inte det svar jag väntade mig, men precis så var det. Mitt yrkes-mässiga liv kändes som om att inget gick som jag ville, överallt var det stopp och jag kunde inte se någon väg framåt.

– Dig vill jag boka en tid hos, blev mitt spontana svar. Under den shamanska healingen upptäckte jag att det finns en rädsla hos mig, som styr mycket i mitt liv och att det som jag upplever som fysiska krämpor, faktiskt kan bero på mina känslor. Ungefär samtidigt upptäckte jag av en slump Maria Boreliús bok Hälsorevolutionen. När jag läste inledningen där hon beskriver sig själv som svullen och urlakad, med en känsla av grått när hon vaknar, kände jag igen mig helt och fullt. I slutet av boken var det nytagna bilderna på en matlagande kvinna, fem år äldre än jag, strålande av energi och hälsa. Den bilden fick mig att inse att nu är det dags att göra lite mer förändringar. Jag lyssnade på boken om och om igen, inspirerades att laga ny goda mat och att känna förundran. Nyfiken väcktes att läsa fler böcker och jag upptäckte en djungel av kunskap, visdom, traditioner och erfarenheter.

Ju fler böcker jag läste och ju fler kunniga människor jag träffade, desto svårare blev det. Då bestämde jag mig för att inte stänga några dörrar, utan prova mig fram för att hitta vad som passar mig och mitt liv. Den här bloggen handlar om min personliga resa för att hitta vägar till glädje, energi och lycka i vardagen. En resa som är kantad av nutida vetenskap och gamla traditioner, där jag med nyfikenhet och öppenhet dagligen lär mig mer om kroppens och själens fantastiska förmåga till egna läkning. Livet är, om än lite motigt ibland, ett äventyr och jag ser fram mot nya erfarenheter och kunskaper. Hoppas du blir inspirerad.

Dags för förändring 1