Det gör så förbaskat ont…

… i min vänstra arm. Faktiskt riktigt, riktigt ont, så pass att jag haft svårt att sova under en längre period. Smärtan har vandrat från skulderbladet till axelkulan till överarmen och ut i handen och tillbaka igen. En kväll började jag tänka, ont i vänstra armen – är inte det en sån där diffus kvinnosymptom på hjärtinfarkt. Jag ringde 1177 och de sa ÅK in på akuten direkt. Oj oj, bäst att göra som de säger tänkte jag och packad ner en bok och frukt, eftersom det brukar kunna ta lång tid på akuten.

Den här gången gjorde det inte det. Jag kom in i ett undersökningsrum direkt och de tog ett EKG. Allt såg bra ut, så det var ingen fara med mitt hjärta. Däremot vill de att en ortoped skulle kika på mig, så att det inte var någon skelettdel som hamnat på sned.

När en AT-läkare en och en halv timme senare kom in på rummet, klämde hon lite på mig och sa att allt var OK. – Det är förmodligen en muskelsträckning. Kroppen kommer läka sig själv och har du ont kan du ta alvedon var fjärde timme i två-tre veckor. Om du fortfarande har ont efter det, boka ett läkarbesök. Du ser skeptisk ut, men man blir inte beroende av alvedon på så kort tid, avslutade AT-läkaren.

Visst har jag hört talas om en naprapat här i Norrtälje som ska vara riktigt bra. Jag ringer henne imorgon bitti, tänkte jag när akutens dörrar stängdes bakom mig.

Det gör så förbaskat ont... 1