Electrical Interstitial Scan

E.I.S. har genomgått de medicinska studier som krävs för att klassificeras som ett medicinskt godkänt analysverktyg. Metoden används av både läkare och alternativa terapeuter i Europa, USA och Canada.

För ett år sedan gjorde jag en hälsoundersökning hos Boel Norman på Norrtälje Hälsocenter. Hon är diplomerad funktionsmedicinsk näringsterapeut, diplomerad örtterapeut, diplomerad bioenergiterapeut, frekvensmedicinsk utbildning, basmedicinsk utbildning, certifierad Feng Shui konsult samt har ett flertal kurser i hårmineralanalyser, martintoleranstester, kost, näring, allergier mm.

I undersökningen ingick en s.k. EIS -Electrical Interstitial Scan. Skanningen avläser cellernas aktivitet och upptäcker tidiga störningar i kroppssystem och inre organ, redan innan allvarliga sjukdomar uppstår.

Electrical Interstitial Scan 1

Idag är det dags för en mycket sent återbesök och även denna gång kopplas jag till sex elektroder, två i pannan och en per hand och fot. Elektroderna avläser kroppens funktion genom elektriska signaler, ofta genom hur mycket motstånd som den elektriska signalen möter och hur den skiljer sig från standardvärdet (bioimpedans). Undersökningen tar bara någon minut och sedan kan jag på datorskärmen se en registrering av min kropps 69 viktigaste parametrar och får en snabb bild över ämnesomsättning, pH-värde, inflammationer, hormonstatus mm.

Förra gången jag var här var det ”bara” hjärnan som signalerade, resten av kroppen verkade må bra. För att åtgärda det har jag sedan dess bl.a. ätit Omega 3 och försökt meditera hyfsat regelbundet och den här gången mår hjärnan bättre, om än inte optimalt.

Däremot visar det sig att både min lever och mina njurar nu är lite trötta. Det var ingen rolig information. Boel säger att det inte är så svårt att åtgärda och berättar att jag bör dricka 3 cl vatten/kg kroppsvikt/dygn för att njurarna och hela jag ska må bra. Dessutom kräver konsumtion av alkohol och kaffe mer vätska. Jag räknar lite snabbt i huvudet och kommer fram till att det för mig innebär drygt 2 l. Det är inte den mängd vätska jag får i mig om dagarna. – Levern, fortsätter Boel, kan du kicka igång med bitterämnen som bl.a finns i ruccula och grönt te. Det är bra om den är i form, eftersom är levern är det organ som bryter ner och rensar ut östrogen från kroppen och blir extra viktigt när du kommer i klimakteriet.

-Finns det något mer jag kan göra för min hjärna än att meditera och äta omega-3, frågar jag. – Ja, du kan äta L-glutamin eller glutamin som det också heter. Glutamin är den mest rikligt förekommande aminosyran i kroppen. Det används som energikälla i cellerna och i hjärnan och är därför extra bra för dig. Men glutamin är bra för andra saker också. Det understödjer reparation och återhämtning av muskler efter träning, reglerar dessutom syra/bas-balansen i kroppen och behövs för nybildning av glukos. Tarmslemhinnan är beroende av glutamin som bränsle och glutamin hjälper även till att avlägsna överskott av ammoniak som är en restprodukt vid träning.

Full av intryck och ny kunskap cyklar jag hemåt, medan jag funderar på hur jag ska få ordning på mina skavanker 😉