Kosmetisk akupunktur

Hos dr Zhang är det roligt att prova lite olika behandlingar. Idag är det kosmetisk akupunktur som står på tur. För att den ska få bra effekt på rynkor mm behöver man göra ganska många behandlingar, men jag är mest ute efter att öka cirkulationen och få en piggare hud.

Innan behandlingen är jag lite orolig över hur ont det kommer att göra, men det känns knappt. Däremot berättar dr Zhang att det kan bli små blåmärken, men att de försvinner rätt fort. Som yoga utövare känns det lite speciellt när hon sticker nålen i pannan på tredje ögat. När hon kommer ner mot käkbenet och halsen får jag veta att det är alldeles för mjukt och att det beror på en stagnation. Dr Zhang säger att stagnationen är bidrar till min förstorade sköldkörtel. När jag frågar vad min stagnation kommer ifrån, får jag till svar att det hänger ihop med att jag varit arg och irriterad och att det i sin tur kommer från levern. Nålarna plockas bort och hon visar mig hur jag ska nypa ut skinnet vid hårfästet, förbi öronen och ner på halsen, för att själv kunna motverka stagnationen. -Kom ihåg att du inte få göra båda sidorna på halsen samtidigt, då kan du bli yr och få en känsla av att du ska svimma. Med de orden var dagens behndling över.

När jag kom hem letade jag fram dokumentet om kroppens organen och Qi, som vi fick den där seminariekvällen då jag blev nyfiken på kinesisk medicin. I dem kunde jag läsa följande ”Leverns känsla är ilska och om leverns funktion förhindras kan det leda till att vi blir aggressiva, otåliga och överkontrollerande och har allmänt svårt att sklappna av. ” Jag har ju haft problem med min sköldkörtel i många år och det är ju väldigt vanligt att kvinnor drabbas av det. Hur ska man tänka kring det?

Kosmetisk akupunktur 1
Som en igelkott…