Med en SUP på Norrtäljeån

Efter dagens lunchmöte på Atmajala café pratade jag med delägaren Denise Keyser om hon vill vill samarbeta med mitt företag Happy Retreat. Förutom supergoda vegetariska rätter och rawfoodfika, hyr hon nämligen även ut SUP-boards – stand up paddeling – boards och det är jag nyfiken på.

-Du kan prova en SUP nu, om du vill. Nu? Ja, varför inte. Denise hämtar paddeln, för SUP:en ligger redan i ån. -Det är ett par som är på besök i stan och de har hyrt en varsin SUP i två timmar nu på em och paddlar själva.

Med en SUP på Norrtäljeån 1

Jag får en flytväst och får fästa en sladd från SUP:en runt min fotled, så den inte åker iväg ifall jag ramlar i. Sen är det bara att klättra ner på brädan och vingligt sätta sig på knä. Jag får paddeln och sen är det bara att paddla. Det är inte så svårt, utan mer härligt och efter en stund ställer jag mig upp och känner att jag fått in snitsen. Denise, på brädan bredvid, berättar att hon håller yogaklasser på brädan. Först samlas de vid caféet och paddlar sedan gemensamt upp längs ån till sjön Lommarn. Där har de yoga och avslappning, innan de paddlar tillbaka igen.

Jisses, tänker jag, det låter avancerat. För även om jag känner mig rätt stabil när jag står här, räcker det med att jag byter blickpunkt lite för hastigt, för att jag ska vingla till. Här gäller det att vara närvarande och de 15 min som jag är ute tar på krafterna. Jag paddlar in till kanten och kravlar mig upp på land och tackar Denise för en härlig upplevelse. På cykelturen hem lovar jag mig själv att innan sommarn är slut, ska jag följa med henne på ett yogapass ut på sjön Lommarn.